torstai 16. huhtikuuta 2009

Ryanair ja "halvat lennot" - Kokemuksia asiakkailta

"Ryanair pitää oletuksena, että matkat maksaa Visa Electron -kortilla. Muilla maksutavoilla palvelumaksu on korkeampi... Easyjet, Air Baltic ja Ryanair laskuttivat erikseen ruumaan menevistä matkalaukuista. Ryanair perii maksun myös lähtöselvityksestä." (Halpa lento, kalliit lisukkeet, Taloussanomat, 15.4.2009)

Poimintoja uutiskeskustelusta, asiakkaiden kokemuksia:
"Käytän jonkin verran Ryanairin lentoja ja olen tutustunut hyvin tuohon hintakikkailuun. Ainoa isompi ongelma mielestäni on se taktiikka myydä lisäpalveluja. Ellet huomaa rastittaa jotain kohtaa, sittenhän maksat. Pitäisi olla täysin päinvastoin eli lähtökohtaisesti peruspaketti ilman mitään lisäjuttuja. Jokaisesta valitusta sitten maksua.
..........
Muuten kyllä on erikoista mainostaa muka-muka halpalentoja. Miettikää, jos bensaakin mainostettaisiin 0,35 euroa litra. Sitten loppuvaiheessa hinta olisikin 1,15 euroa kun lisätään verot ym. sälät. Toimintamalli olisi
kuitenkin ihan vastaava."


"Ostin liput Ryanairilla Lontooseen liput oli 60 e, mutta matkalaukun ruumaan vienti maksoi 30 e ja visalla maksaminen olisi ollut 10 e kalliimpi kuin electronilla maksaminen."


"Taas yksi näitä tietämättömiä. Ryanairilla ruumaan menevän matkalaukun painoraja on 15 kg ja se maksaa 10 euroa. Ylipaino sen sijaan on sikamaisen kallista, noin 9 euroa kilolta. Eli kannattaa katsoa, että laukku painaa enintään 15,9 kg. Alle kilon ylipainosta ei peritä lisämaksua. Joskus lähtöselvityksen virkailija kuittaa laukun pienen ylipainon saman perheen toisen jäsenen laukun alipainoa vastaan, vaikka virallisesti se ei ole sallittua."


"Toisin kuin Ryan Air, jonka toiminta on torkeata. Ryan Airista sen verran, etta kun kaikki menee hyvin, niin ei siina mitaan. Odottaakaapas, kun lento peruuntuu ja taytyy aloittaa puhelinsoittoruljanssi 1 euro/minuutti, jotta saa lentolippuun uponneet rahat takaisin.. En voi suositella kenellakaan tata irlantilaista yhtiota."


"Koneeseen nousumaksusta en ole itsekään kuullut, mutta se on kylläkin totta, että nykyisin Ryanair perii lennon maksamisesta 5 eur/hlö/suunta, joten esim. 2 hlön edestakaisesta matkasta tulee aina 20 euron lisämaksu. Paitsi jos on kyseessä jokin erikoiserikoistarjous tai on Visa Electron käytössä.

Itse olen lentänyt ympäri maailman satoja kertoja ja on kyllä pakko sanoa, että Ryanair on ainoa yhtiö, jota yritän välttää viimeiseen asti. K*setuksen maku ja matkustajan halventaminen ovat arkipäivää. Kaikki on tietty ihan ok, jos jaksaa kahlata masentavan nettisivun läpi ja välttää kaikki maksuansat eikä lentoa peruta tms. Mutta jos lento perutaan tai jokin muu menee vikaan niin se on sitten moi moi."


"Itse olen ihmetellyt esim. Lontooseen matkustettaessa sitä, että eihän Ryanair tuo säästöä juuri yhtään, jos laskee 1 ylimääräisen vuorokausihinnan Lontoon hotellissa ! Lennothan ovat myöhään illalla perillä keskellä ei mitään ja hotellissa Lontoossa olet myöhään yöllä. Jos tulee hieman "kalliimmalla" yhtiöllä seuraavana aamuna aikaisin, niin hinnassa jopa säästää verrattuna Ryanairiin kun hotellivuorokausissa säästää."


"Ryanarilla Milanosta tullessa odoteltiin jonon pienenemistä pienten lasten kanssa penkillä miehen mentyä isomman lapsen kanssa tuuppimaan ihmisiä ja jonon lyhentyessä siirryttiin letkaan. Tampere vaihtui yhtäkkiä Bratislavaksi ja me jäätiin kentälle. SASilla Suomeen ja hintaa lisää 700 €, halpa lento???? Ei sovi lapsille, jäävät jonotuksissa jalkoihin. No Priorityhän tietty on, mut se maksaa. SAS oli ihana ja huolehti matkaajista."


"Ryanair lentää yleensä halvimmalla, mutta sillä matkustamisella on riskinsä ja vaivansa. Jos lento on myöhässä ja myöhästyt jatkolennolta se on voivoi. Jos lento perutaan, se korvataan, muttei mitään muita (esim. koko loman eli jatkoyhteyksien ja hotellien sekä paluulentojen mahdollista peruuntumista)."


"Onhan niita huonojakin kokemuksia ollut, esim helmikuussa Ryanair ilmoitti mailitse peruneensa 4 lentoani ilman syyta (varattuna paasiaiseksi ja toukokuulle), ja rahoja takaisin sai odottaa 3 viikkoa."


"Ryanair todella joutuu minultakin pannaan. Tulin muutama viikko sitten Stanstedin kautta kotiin reilun 5 viikon matkalta. Lähtiessä olin tehnyt netissä lähtöselvityksen koska minulla oli lähteissä vain lentolaukku. Palatesssa en tehnyt netissä lähtöselvitystä koska minulla oli ruumaan menevä laukku josta tiesin joutuvani maksamaan kentällä. Ja lähteissä se ei olisi edes ollut mahdollista. Stanstedin kentällä virkailija veloitti minua 20 euroa/suunta ruumaan menevästä laukusta ja toiset 20 euroa siitä että tekisin itse automaatilla oman lähtöselvitykseni. Virkailijoita siihen ei enää ole sillä kentällä. Olisin sen virkailijan mukaan voinut jostain metsästää netin ja tulostaa siten ilmaiseksi lähtöselvityspaperit vaikka minulla oli laukku. Minulla oli mukana tuloste lipuistani joissa luki että kentällä tehtävä lähtöselvitys maksaa 5 euroa. Mutta hinta olikin muka noussut 400 % tässä reissuni aikana. Mielivaltaista touhua. Kentällä voit myös punnita uusilla vaaoilla laukkusi 2 euron hintaan per laukku per kerta."

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Itselläni on ainoastaan positiivistä sanottavaa.Lento Tampere- Frankfurt Han sujui tismalleen aikataulun mukaisesti ja samoin paluu.Jatko yhteydet Saksassa myös!Kun käsimatkatavaraakin oli sallittu määrä laukun kera 10kg. Ei lisähintaa tarvinnut maksaa.Sas,Finnair ovat usein olleet tuntuvasti myöhässä johtuen niiden operoimista suurista kentistä.Matka oli todella sananmukaisesti todella halpa!

Anonyymi kirjoitti...

AirBaltic, välttäkää ihmiset sillä matkustamista. Lähtöselvityksen palvelu ainakin kuopiossa on tosi törkeää ja tylyä. Olimme myöhässä lähtöselvityksessä 5 min ja koneen lähtöön 25 min, meitä ei otettu koneeseen. Seliseli vastaukseksi. Sama paikka Blue1 syyskuu 2009, koneen lähtöön aikaa 10 min, kohteliaasti ottivat vastaan.

Anonyymi kirjoitti...

Mä lennän paljon ja testasin ennakkoluuloitta AirBalticin, mutta EI EI... Perusjuttu toimii eli yleensä pääsee paikasta A paikkaan B, mutta huijauksen makua tässäkin. VAROITTAMATTA jouduinkin lentämään romanialaisella lentoyhtiöllä, CarpatAir (turvaluokitus 6.5 vs. Finnair 8.99 ja AirBaltic 7.12). Eli ei se mitään, jos luottais AirBalticiin, mutta et voi tietää, millä lentoyhtiöllä lennät. Normaalisti ennen ostoa kerrotaan kuka operoi linjaa. :( Kyllä vähän hirvitti.

Toinen on tuo lippujen ostaminen. Yrittävät huijata, joten ole tarkkana. Kaikki lisäpalvelut pitää kolme kertaa rastita pois, kuten turhat vakuutukset jne. Ruumassa matkatavara maksaa. Päivämäärät vaihtuu vaihtamatta - joten TARKKUUTTA tarvitaan. Idea hyvä, toteutus ei. Ehkä 10 vuoden päästä yhtiön asiakaspolitiikka on jo kehittyneempää. Mä en sitä enää käytä. Haluan nauttia matkustamisesta hyvillä mielin.